vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Minister Slob opent bedrijfsschool Tibo-Veen

21 september 2018 (door AalburgNet)

VEEN - Op maandag 1 oktober a.s. opent minister Slob om 11:30 uur de nieuwe bedrijfsschool van Tibo-Veen b.v. aan de Peel 16 in Veen.   

Er is een grote behoefte aan goed opgeleid technisch personeel. Als innovatieve totaal-installateur investeert Tibo-Veen al jaren in een interne opleiding voor het eigen personeel. Daarbij wordt nauw samen gewerkt met het VMBO en het MBO.

Voor de toekomst is echter meer nodig. Daarom bundelen de scholen en het bedrijfsleven nu samen de krachten om het techniekonderwijs te verbeteren. De huidige markt -met de focus op verduurzaming en de ontwikkeling van nieuwe technieken- gaat zo snel, dat samenwerking noodzakelijk is.

Investeren in talent
De nieuwe bedrijfsschool van Tibo-Veen biedt ook het VMBO en het MBO een perfecte faciliteit voor het geven van haar eigen praktijklessen. Realistische situaties worden nagebouwd en er wordt gewerkt volgens de laatste stand van de techniek. De kennis van de scholen wordt zo gecombineerd met de middelen van Tibo-Veen; daarmee investeren zij samen in het talent van de toekomst.
Met deze opening wil Tibo-Veen dan ook graag juist het belang van de samenwerking tussen de scholen en het bedrijfsleven benadrukken, maar ook positieve aandacht vestigen op een technische opleiding en een toekomst in de techniek.

Ook minister Slob pleit er voor dat scholen goed gaan samenwerken en dat overal in het land VMBO techniek bereikbaar is voor leerlingen, zoals hij aangaf bij de bekendmaking van de plannen voor de extra middelen voor het technisch VMBO. Tibo-Veen en de scholen in de regio geven het goede voorbeeld van samenwerking tussen scholen en het bedrijfsleven.

Lees meer over:

Tibo Veen bedrijfsschool
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.