zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Wmo-cliënten in Altena zeer tevreden

20 september 2018 (door AalburgNet)

ALTENA - Elk jaar voeren gemeenten een anoniem onderzoek uit naar de ervaringen van inwoners die ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat heeft betrekking op alle Wmo-gebieden: hulpmiddelen, deeltaxi, begeleiding, hulp bij het huishouden of vervoer. De gemeente krijgt inzicht in hoeverre de voorzieningen de Wmo-doelen realiseren, met name op het gebied van zelfredzaamheid en participatie.

Zeer tevreden
Wmo-cliënten uit Altena zeer tevreden over het contact met hun gemeente en de kwaliteit van de ondersteuning. Vorig jaar was de bekendheid met de onafhankelijke cliëntondersteuning laag. Nu is die verdubbeld. Loket Altena (gemeenten Werkendam en Woudrichem) stuurt een folder mee met de afspraakbevestiging voor het keukentafelgesprek. Aalburg biedt in de (schriftelijke) afspraakbevestiging de inzet van een onafhankelijk cliëntondersteuner aan.

Wethouder Cees Schreuders namens de drie colleges: “Heel mooi om te constateren dat onze inwoners die Wmo-ondersteuning krijgen, nu zeer tevreden zijn daarover. De iets minder goede uitslag van vorig jaar hebben we ons aangetrokken. We zijn ermee aan de slag gegaan en het effect mag er zijn. We gaan de stijgende lijn doorzetten!”

Scores
De cliënten uit Aalburg gaven hun gemeente het hoogste cijfer, namelijk een 7,7. Werkendam kwam uit op een gemiddelde van 7,6 en Woudrichem op 7,5.

Het landelijk gemiddelde is 7,2.

Lees meer over:

WMO
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.