woensdag 29 november 2023

Alles over Altena

SGP Altena start campagne ludiek in sfeer van Prinsjesdag

19 september 2018 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Ook voor SGP Altena is de race om de zetels voor de nieuwe gemeenteraad van Altena begonnen. Gisteravond, op Prinsjesdag 18-9, vlakbij het 'nieuwe gemeentehuis' trapte de partij de campagne af. Een symbolische plek. De huidige Rabobank wordt straks immers het nieuwe huis van de burgers van Altena.

Dat starten deed het bestuur door de overhandiging van 'het koffertje' met het partijprogramma aan lijsttrekker Theo Meijboom. Niet enkel de dag, maar ook 'het koffertje' was hiermee een ludieke knipoog naar 'het Haagse koffertje met de miljoennennota'. Het partijprogramma zou in die lijn 'de troonrede' van SGP Altena kunnen zijn.

Enthousiast
Hoe het ook zij, de partij blaakt van enthousiasme. Hoewel Meijboom zich niet met de koning kon vergelijken, was hij naar eigen zeggen wel de ‘koning te rijk’. Zowel met de betrokkenheid van de campagnecommissie als met de inhoud van het verkiezingsprogramma. Meijboom: 'Ik vond het vanavond een geweldige aftrap. We kunnen de komende weken een mooie campagne tegemoet zien die wordt gedragen door een enthousiaste fractie, de andere kandidaten en het campagneteam.'

Na de beschouwende toespraak met een toelichting op de te varen koers, werd door Theo Meijboom een boom geplant. Dit als ludieke verwijzing naar het SGP-speerpunt ‘voor een duurzaam Altena’ en bedoeld om de CO2-uitstoot te compenseren.

Zetels
Momenteel telt de SGP in Aalburg vier van de vijftien zetels. In Werkendam drie van de 21 en in Woudrichem kunnen de mensen na jaren weer SGP stemmen.

(Foto video SGP Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.