donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Nieuwe woonwijk Werkendam in zicht

7 september 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het college van B&W Werkendam heeft een bestemmings- en exploitatieplan opgesteld voor de realisatie van een nieuwe woonwijk. Deze woonwijk komt ten oosten van de Lange Wiep, naast de velden van voetbalvereniging Kozakken Boys. Het gaat hierbij om ongeveer 150 woningen.

In de kern Werkendam is een flinke behoefte aan nieuwe woningen. Onderzoeken wijzen uit dat er tot 2030 circa 600 nieuwe woningen nodig zijn. Een deel daarvan kan worden gebouwd in de kern zelf. Maar om aan de groei te voldoen, is het ook noodzakelijk dat ruimte wordt gemaakt voor een nieuwbouwwijk.

Parkeerprobleem
Vooral op tijden dat het sportpark intensief wordt gebruikt en op tijden dat ‘de Boys’ belangrijke wedstrijden spelen, is er sprake van een serieus parkeerprobleem rondom het sportpark. In deze nieuwe plannen is daar dan ook ruim aandacht voor. Een nieuw parkeerterrein neemt de parkeerdruk in de bermen van de Lange Wiep weg. Hiermee wordt de verkeersveiligheid van met name fietsers en voetgangers voor de bestaande én de nieuwe wijk (zo goed als mogelijk is) geoptimaliseerd.

Dat alles betekent dat de gemeente de grond aankoopt (deels al afgerond) en het terrein bouwrijp maakt. De bouwrijpe percelen worden vervolgens verkocht aan ontwikkelaars, woningcorporaties en particulieren. Bij de bouw van de woningen moet worden voldaan aan de kwalitatieve opgaven. Met de goedkeuring van het bestemmingsplan wordt de weg vrijgemaakt voor de gemeente Altena om met de invulling van deze nieuwe wijk aan de slag te gaan.

Behoorlijke investering
De ontwikkeling van de nieuwe wijk inclusief ontsluiting en parkeerplaats, levert een grondexploitatie tekort van ruim 950.000 euro op. Het college stelt voor om deze investering ten laste te brengen van de reserve grondexploitatie. In deze reserve is hiervoor voldoende geld opgebouwd. In de commissievergadering van 18 september 2018 staat dit voorstel op de agenda.

Lees meer over:

nieuwbouwwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.