zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Sportmaatjes gezocht voor erkende vluchtelingen

29 augustus 2018 (door AalburgNet)

AALBURG -  De gemeente Aalburg, SSNB, VluchtelingenWerk en het Da Vinci College hebben de handen ineen geslagen om statushouders (erkende vluchtelingen) van 18 jaar en ouder te enthousiasmeren om te gaan sporten. 'Dat is goed voor de gezondheid en een leuke en leerzame manier om deel te nemen aan de samenleving', aldus de initiatiefnemers. Om die reden is men op zoek naar sportmaatjes.

In dit kader sloot het Da Vinci College de laatste lessen van het schooljaar 2017-2018 af met verschillende sportactiviteiten. Onder leiding van beweegcoach Bram Siero maakten de cursisten Taalonderwijs in MFC d’Alburcht kennis met verschillende sporten: basketbal, tafeltennis, volleybal, voetbal, hockey en badminton.

Sportmaatjes gezocht
Tevens werd een sportenquête afgenomen onder de erkende vluchtelingen en werden zo de verschillende interesses gepeild. Een aantal van hen gaf te kennen graag te willen gaan sporten. 'Dit enthousiasme willen we omzetten in actie. We zoeken daarom mensen met  een kloppend sporthart die zich bovendien willen inzetten om deze mensen hun plekje te laten vinden binnen een sport(vereniging) naar hun keuze. We zoeken sportmaatjes; mensen die deze vergunninghouders wegwijs willen maken binnen de sport. Aangezien we de  interesses in beeld hebben zijn we specifiek op zoek naar sportmaatjes die thuis zijn in of in ieder geval affiniteit hebben met de sporten volleybal, zwemmen, fitness en handbiken/wielrennen.

De officiële functieomschrijving is te vinden op de site van VluchtelingenWerk Altena. VluchtelingenWerk Altena draagt zorg voor het matchen van het sportmaatje met de statushouder. Beweegcoach Bram begeleidt het traject.

Lees meer over:

sportmaatje vluchtelingenwerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.