zaterdag 22 juni 2024

Alles over Altena

Minister Carola Schouten bezoekt Biesbosch

18 juli 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Landbouwminister en vice-ministerpresident Carola Schouten bezocht gisteren (17-7) Nationaal Park de Biesbosch. Samen met de winnaar van de NLDelta Challenge, Mirte van Laarhoven, en boswachter Jacques van der Neut maakte zij een vaartocht door een (ook) voor haar boeiend gebied.

Mirte ging met de minister in gesprek over haar winnende ontwerp 'Het Onderwaterkabinet'.

Schouten: 'Als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil ik boeren, tuinders en vissers perspectief bieden. Ik ben trots op deze hardwerkende mannen en vrouwen. Voor dag en dauw zijn zij al druk in de weer om het eten te produceren dat op ons bord ligt. En niet alleen ons eten. Overal ter wereld staan de Nederlandse boeren en vissers bekend om goed, betaalbaar en veilig voedsel. Ik wil de internationale koppositie van de agrarische sector verstevigen, natuur en landbouw nog meer met elkaar verbinden en tegelijkertijd de economische positie van onze boeren verbeteren. Zij moeten de ruimte krijgen om een eerlijke boterham te verdienen, vanzelfsprekend binnen de geldende natuur- en milieunormen. Zo kunnen gezinsbedrijven voortbestaan en is er toekomst voor jonge boeren.

Daarnaast wil ik samen met alle betrokkenen werken aan het herstel en behoud van onze prachtige en unieke natuur. Het Nederlandse Waddengebied, De Veluwe, De Biesbosch; het zijn stuk voor stuk plekken om van te genieten en om te beschermen. Want dat is van groot belang: tussen beleven en beschermen van onze natuur moet een goede balans zijn.'

Jinek
Ook een filmploeg van het tv-programma Jinek was aanwezig. Zij volgden de bestuurster van ChristenUnie-huize op de voet.'Minister Carola Schouten is zeer geliefd onder de Nederlandse bevolking. Ze wordt zelfs dé populairste minister van het moment genoemd! Genoeg reden om eens een dagje mee te lopen. Vandaag ging ze naar De Biesbosch en onze Jaïr was erbij.'

(Foto NP De Biesbosch)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.