woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Eerste Kamer akkoord: gemeente Altena wordt een feit

11 juli 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - WOUDRICHEM - AALBURG: De Eerste Kamer stemde gisteravond (10-7) in met de gemeentelijke herindeling zoals deze eerder was gepresenteerd: Aalburg, Werkendam en Woudrichem worden per 1-1-2019 nu dus officleel samengevoegd tot de nieuwe gemeente Altena. 

In het huis van de parlementariers werden gisteravond twaalf voorstellen voor gemeentelijke herindeling aangenomen. De fusie tussen de drie genoemde gemeenten was geen discussie, maar een hamerstuk.

355 gemeenten
Nederland gaat door de aangenomen voorstellen per 1 januari 2019 van 380 naar 355 gemeenten. In totaal zijn 37 gemeenten betrokken bij de vorming van twaalf nieuwe gemeenten. Daarbinnen vormen Aalburg, Werkendam en Woudrichem als gezegd straks de Noord-Brabantse gemeente Altena.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.