dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

Gemeente gaat zand strandje grondig zeven

10 juli 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Gemeente zeeft het strandje van Woudrichem grondig schoon. Met name wijs gelet op de vele gebroken, kapot gegooide flessen die onlangs gevonden werden. Prachtig, maar dan ...?

Dat is de vraag die ook Jos Korthout (met recht) bezighoudt. Hij was het immers die eerder de handen uit de mouwen stak om de strandrommel te bergen. Het bleek dweilen met de kraan open. ‘De gemeente Woudrichem laat woensdag 11 juli op het Woudrichemse strandje met een grote machine het zand zeven. Mooie oplossing, maar ... Hoe zorgen we ervoor dat het niet opnieuw vervuilt?’

Meedoen met kuisen
Korthout start iedere zaterdagmorgen om 11.15 uur vanaf camping de Mosterdpot / Historische haven om het strandje te kuisen. Wie wil, mag mee doen met het ouderwetse, maar o zo nuttige, handwerk. Enthousiast aanwezig zijn en (werk)handschoenen meenemen is voldoende.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.