donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Marcel van Balkom uit Hank winnaar Photo Challenge

29 juni 2018 (door WerkendamNet)

HANK - Het Museon en natuurfotografie.nl organiseren een unieke Photo Challenge / fotowedstrijd, waarbij de winnende foto's geëxposeerd worden tussen alle grote National Geographic fotografen in de expositie "National Geographic greatest landscapes". Hankenaar Marcel van Balkom winten sleepte bovendien een eervolle vermelding in de wacht.

Uit alle inzendingen werden vier winnaars gekozen en de foto's van deze winnaars hangen vanaf 28 juni naast de foto's van de beste fotografen van National Greographic. Marcel van Balkom uit Hank is een van de winnaars en zijn foto wordt opgenomen in de expositie "National Geographic - greatest landscapes". Dit heugelijke feit werd op vrijdag (29-6) op bescheiden manier gevierd in het Museon in Den Haag.

Marcel werd met zijn foto van de Zeelandbrug een van de vier winnaars en met een tweede foto van de Biesbosch sleepte hij een eervolle vermelding in de wacht. De Biesboschfoto wordt opgenomen in een doorlopende digitale presentatie en in het museum gepresenteerd.

Met dezelfde foto won Marcel afgelopen november overigens nog de jury- en publieksprijs in de National Geographic Photo award in de categorie landscape 2017.

Marcel van Balkom is een professioneel natuur- en landschapsfotograaf uit het Brabantse Hank. Als kleine jongen was hij altijd aan het spelen in zijn achtertuin, de Biesbosch. De herfst, winter en lente zijn, zijn favoriete jaargetijden. Tijdens deze periodes is hij vaak op pad. Sinds jaren is hij gepassioneerd bezig met het fotograferen van de natuur. Het zijn vooral de beelden van de ongerepte natuur die hem veel voldoening en rust geven.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.