vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Bruggen, pronkstukken en golf verbinden Altena

11 juni 2018 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / ALTENA: De verbondenheid tussen de 21 kernen van Altena werd zaterdag (9-6) sportief duidelijk op Golfpark Almkreek. Maar liefst 84 inwoners (inclusief bestuurders) uit de (straks) gemeente Altena streden om de eer en de bloemen op de 9 en de 14-holes baan. De verbinding stond daarbij centraal. 

Op deze middag waren niet alleen de golfkwaliteiten belangrijk, ook de kennis van de omgeving werd uitvoerig getest. Vanuit het thema die middag stonden verbindingen, lees bruggen, centraal. De verschillende captains van de team fotografeerden eerder een brug in het eigen dorp. Tijdens de wedstrijd werd de spelers gevraagd de brug te koppelen aan het bijbehorende dorp. Dat bleek niet altijd eenvoudig.

Prijzen
Zoals gezegd, werd die middag ook een balletje geslagen. Het podium werd uiteindelijk als volgt verdeeld:

  • 1e prijs Meeuwen
  • 2e prijs Wijk en Aalburg
  • 3e prijs Dussen

Pronkstuk
Maar er was meer. Uit ieder dorp was ook eerder een foto van 'een pronkstuk' ingeleverd. Hamvraag was: welk pronkstuk is hét stuk voor het nieuwe gemeentehuis? Na een expositie van een ruime week kreeg Kasteel Dussen de titel. Op de nieuwe lokatie in Almkerk zal het pronkstuk een prominente plaats krijgen. 

Deelnemers en organisatie kijken terug op een geslaagd evenement dat zijn doelstelling ruimschoots heeft behaald: verbinden. 

(Foto's Golfpark Almkreek)

Lees meer over:

sport Altena almkreek verbinden golf
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.