vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Visie op toekomst MFC d'Alburcht bijna gereed

5 juni 2018 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Het College van B&W van Aalburg is druk bezig met de toekomst van het komende gezondheidscentrum in MFC d'Alburcht, waarin een zalenfunctie met voldoende capaciteit moet blijven. Het beleidsplan wordt op dit moment geschreven.

Het stichtingbestuur van d'Alburcht sprak afgelopen tijd met zowel de gebruikers van het centrum als de beheerders/exploitanten. Op maandag 28 mei 2018 heeft het stichtingsbestuur een bestuursvergadering gehouden waarin diverse scenario's zijn besproken en die een aanzet zijn voor het formuleren van een visie voor het Multifunctionele Centrum (MFC) van Wijk en Aalburg.

De komende periode zal de visie door het bestuur op papier worden gezet en zullen enkele varianten financieel worden doorgerekend door een architect wat betreft (verbouwings)kosten. De gemeente faciliteert dit proces.

Gemeenteraad
In een raadsinformatiebrief informeert het college de gemeenteraad over de voortgang. In een (extra opiniërende) raadsvergadering van 10 juli wil men de visie die het nieuwe stichtingsbestuur over de toekomst van MFC d'Alburcht, bespreken. In de raadsvergadering van september zullen dan definitieve besluiten genomen worden over de manier waarop d'Alburcht in de toekomst gaat functioneren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.