vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Biesbosch en visserij inspiratie voor debuutroman Rijan van Leest

2 juni 2018 (door WerkendamNet)

HANK - Rijan van Leest uit Hank presenteert 17 juni in ‘t Uivernest haar debuutroman Eerste reserve: een literaire roman over opgroeien in een dorp, de band tussen twee broers en de keuze tussen je eigen geluk en dat van je familie.

In Eerste reserve vertelt Van Leest het verhaal van visfileerder Simon, die als kind droomde van reizen naar verre oorden, maar nu als dertiger een kleurloos leven lijdt in het doodgewone dorp Veendijk. Van Leest neemt de lezer mee in het heden en verleden van Simons familie en van het dorp waar visserij, kerk en oorlog nog steeds van grote invloed zijn op de dorpscultuur. Ook de twee voetbalclubs zetten de verhoudingen op scherp binnen het dorp. 

Decor
Voor Eerste reserve liet Van Leest zich inspireren door het dorp uit haar jeugd: Moerdijk, dat voor de afsluiting van het Haringvliet in 1971 een echt vissersdorp was. De natuur in de Nederlandse delta, van Biesbosch tot Haringvliet, vormt dan ook regelmatig het decor van het verhaal.

Het boek van Rijan van Leest is vanaf 18 juni onder meer verkrijgbaar via de (online) boekhandel. Haar debuut is uitgegeven door uitgeverij ZL7. 'ZL7 is van oorsprong een scheepsnummer, dat heel lang aan onze familie verbonden is geweest. Door onze uitgeverij dit nummer mee te geven, keert het weer terug in onze familie.' Aldus Rijan.

Op 22 juli a.s. signeert zij haar boek in Woudrichem.

Lees meer over:

Rijan van Leest debuut Uivernest
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.