dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

CDA en CU/SGP in het geweer voor het Brabantse veer

1 juni 2018 (door AalburgNet)

AALBURG / REGIO: Een belangrijke vervoersvoorziening in Brabant komt in de knel: de Maasveren zijn steeds lastiger te exploiteren. De organisatie is kwetsbaar en staat onder druk. Aldus een bericht van de CDA- en Chistenunie / SGP-fractie van Noord-Brabant. De partijen trekken nu aan de bel bij het provinciebestuur.

Veel inwoners, en met name scholieren, zijn dagelijks van deze voorziening afhankelijk. Ook voor toeristen is het veer een aantrekkelijke vervoersoptie. De fracvtie meent bovendien dat 'veren ook bij ons waterrijke land horen'. 'De Brabantse Maasveren zijn een begrip en horen bij het DNA van onze provincie. Hun verdwijning zou een verschraling zijn voor Brabant. Bovendien bieden de veren werkgelegenheid aan mensen in Brabant.'

Urgentie
Met name de provincie kan hierbij een goede rol vervullen, maar lijkt het op dit punt te laten afweten, menen CA en CU/SGP. Om die reden willen de de twee partijen weten of de provincie hun zienswijze deelt dat de Brabantse veerdiensten een belangrijke rol vervullen binnen Brabant en dat zij iets toevoegen aan het vervoersnetwerk wat betreft de bereikbaarheid van de provincie.
Ook wil men weten welke positieve rol het provinciebestuur kan vervullen: 'Wat gaat u doen om de Brabantse veren te redden?' Partijen dringen aan op urgentie.

Motie
CDA en ChristenUnie-SGP vroegen, samen met Lokaal Brabant, al eerder aandacht voor de Brabantse verenvloot. Daarom dienden zij al tweemaal een motie in. De laatste motie ging over de verduurzaming van de vloot. Dit past bij de ambitie van de provincie om het openbaar vervoer duurzaam te maken en kan de exploitatie ten goede komen.

(Foto Aalburg.Net)

Lees meer over:

provincie Maasveren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.