vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Bericht over rommel op strandje Veen krijgt positief vervolg

29 mei 2018 (door AalburgNet)

VEEN - Na het bericht van Lianne Verbeek op Facebook over de achtergelaten rommel op het strandje in Veen, kwam er een positief vervolg. Er werden excuses gemaakt door een betrokkene en er volgde een uitleg. Minpunt is dat de ‘geparkeerde’ spullen door anderen werden meegenomen. Lianne Verbeek plaatste het vervolg opnieuw op Facebook:

Ik heb vandaag een bezoekje gehad van iemand die zijn excuses aan kwam bieden voor de achtergelaten rommel.

Ik ken diegene niet goed, maar goed genoeg om te weten dat ik hem in kan schatten als een fatsoenlijke/eerlijke kerel.

Hij vertelde mij dat ze daar wel vaker met een groep vrienden zitten, maar ook dat ze normaal gesproken hun spullen netjes opruimen.

Deze zaterdagavond is dat anders verlopen, de kratjes waren met iemand in de auto meegekomen. Regel binnen de groep is dat je niet beschonken achter het stuur stapt na een avondje doorzakken (respect, daar kunnen er nog genoeg een voorbeeld aan nemen!). Dus de auto hebben ze op het parkeerterrein laten staan met de afspraak deze zondag in de loop van de dag op te halen en dan ook meteen de kratjes en de stoel in te laden.

Toen ze zondagochtend mijn bericht op FB zagen staan met foto’s realiseerde ze zich dat dit ‘s nachts een goed plan leek, maar dat het er ‘s ochtends heel anders uitzag voor mensen die geen idee hadden.

Toen ze ‘s ochtends rond 11.00 uur bij het strandje aankwamen waren de kratten, stoel en handdoeken verdwenen. Deze spullen had ik opgestapeld naast de container gezet, zodat ze opgehaald konden worden. Ze zijn opgehaald, maar niet door de eigenaren.

Het zou fijn zijn als degene die de spullen (of een gedeelte ervan) mee heeft genomen zich bij mij wil melden. Dan zorg ik dat ze bij de eigenaar terechtkomen.

Voor wat betreft de overige bende die aangetroffen werd, er zat die zaterdagavond een stukje verderop nog een groep: ‘Gooi je spullen de volgende keer in de container, daar zijn die groene bakken met dat deksel voor die bij het strandje staan.’

Voor alle duidelijkheid, mijn gister geplaatste bericht is ontstaan uit het feit dat ik daar op het strandje ‘s ochtends met regelmaat lege/kapotte bierflesje, blikjes, zakken e.d aantref: “Wie de schoen past, trekke hem aan”.”

Zie ook:

Lees meer over:

rommel strandje Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.