donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Raad Werkendam unaniem tegen Biesbosch-entree

8 mei 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / REGIO: De gemeenteraad van Werkendam nam vanavond (7-5) raadsbreed en onomwonden afstand van het plan “betalen voor de Biesbosch". De commissie Grondgebied van Werkendam zat bij elkaar om de uitspraken en een plan van aanpak te bespreken. Enkele reacties uit dat overleg:

Christian Alderliesten (Progressief Altena) verwoorde het als volgt: ‘Natuur, natuurontwikkeling en natuurbeleving staan op eenzame hoogte, financieel gewin en economisch uitnutten, bungelen onderaan!’

Gerard Paans (CDA Altena) noteert: ‘Commissie Grondgebied is unaniem tegen enige vorm van betalen in onze Biesbosch. Heeft deze directeur het beleid van het parkschap wel begrepen?’ ‘Deze directeur’ is Gerard de Baaij, van Nationaal Park De Biesbosch. Hij lanceerde plannen om vanaf 2019 bezoekers te laten betalen voor toegang tot de Biesbosch. Een storm van protesten was het gevolg.

Stropdas

Theo Meijboom (SGP van Werkendam) was eveneens ‘net zo stevig tegen de plannen om entree te vragen als collega Vreugdenhil.’ Vreugdenhil liet eerder via Omroep Brabant weten dat hij ‘De Baaij desnoods aan de stropdas over tafel zou trekken’. Verder sprak Vreugdenhil: ‘Natuur moet vrij toegankelijk blijven en nog meer steigers en voorzieningen middenin ons nationaal park zijn niet nodig!’

Ook vanuit de bestuurlijke gelederen van de gemeente Drimmelen klonken geluiden van afkeuring tegen de gelanceerde plannen van het Parkschap.

Lees meer over:

biesbosch betalen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.