donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Woudrichem vervangt verlichting Vesting en Uitwijk

5 mei 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op maandag (30-4) startte aannemer Gebr. van der Steen met het vervangen van alle 140 antieke masten en armaturen in de vesting van Woudrichem. Ook de antieke verlichting aan de Stadshaven, het voetpad richting het voetveer en het Kerkplein in Uitwijk wordt vervangen.

Dat betekent dat alle oude masten worden verwijderd en dat er nieuwe voor in de plaats komen. Op precies dezelfde plaats. Daarna herstelt de aannemer meteen het straatwerk en komen er nieuwe armaturen op de masten.

De werkzaamheden duren ongeveer 3 à 4 weken. Er wordt heel weinig overlast verwacht.

Verschillen met oude verlichting

De nieuwe masten hebben een andere kleur, ze zijn uitgevoerd in diep donkergroen. De armatuur is gelijk aan de huidige armatuur, alleen in een geheel vernieuwde versie met helder glas en zonder snuiver. De lichtbron is uitgevoerd in dimbare LED, en voorzien van een speciale LED-tube. Enkele straten in de vesting krijgen ‘slimme’ verlichting, die in vermogen bijgesteld kan worden.

Energiezuinige LED in tweederde van de gemeente Woudrichem

Eerder zijn al 1850 armaturen vervangen in de andere kernen en in het buitengebied. Als ook de vesting, de Stadshaven, het voetpad en het kerkplein in Uitwijk nieuwe verlichting heeft gekregen, is tweederde van het gehele areaal uitgerust met energiezuinige LED.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met A. Lievaart van de gemeente Woudrichem.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.