vrijdag 24 mei 2024

Alles over Altena

Werkzaamheden kerktoren Grotestraat Veen

30 april 2018 (door AalburgNet)

AALBURG - Voor dit jaar staan er werkzaamheden gepland aan de kerktoren van de Hervormde  gemeente Veen aan de Grotestraat 21 te Veen. 

De werkzaamheden bestaan uit het herstel van de klokkenstoel en het metselwerk in de kerktoren. Voor de werkzaamheden aan het metselwerk is het noodzakelijk dat er stempels worden geplaatst onder de balken. 

Niet luiden
Na deze herstelwerkzaamheden moet het metselwerk gedurende drie maanden voldoende uitharden en mag het niet aan trillingen worden blootgesteld. De stempels moeten dus gedurende die periode blijven staan en de klokken mogen niet geluid mogen worden om schade aan het verse metselwerk te voorkomen. Dit betekent ook dat er niet elk uur geluid kan worden evenals bij een begrafenis en voor de zondags- en overige diensten. Gemeente Aalburg: 'We rekenen op uw begrip hiervoor.'

Uitvoering
De werkzaamheden starten in week 19 (7-11 mei 2018) en worden afgerond in week 34 (20 – 24 augustus 2018). We proberen de overlast voor bezoekers van de kerk tot een minimum te beperken.

Informatie 
Voor vragen over deze werkzaamheden kunt u terecht bij de Gerben Jan Kuiper. U kunt hem bereiken via 0416-698750 of via g.kuiper@aalburg.nl.

(Foto Aalburg.Net)

Lees meer over:

Hervormde gemeente kerktoren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.