vrijdag 29 maart 2024

Brons in Luxemburg voor Rick Sonnema

29 april 2018 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (28-4) nam Rick Sonnema in Luxemburg deel aan het karatetoernooi Open Luxembourg. Het leverde hem uiteindelijk een bronzen plak op.

In de categorie -21 jaar verloor hij in de kwartfinale nipt van de uiteindelijke Belgische winnaar.  Doordat hij in de finale stond, kreeg Rick de kans zichzelf terug te knokken met een derde plaats als het hoogst haalbare.

Door zijn tegenstander uit Portugal te verslaan voor de derde plaats eindigde de jonge karateka uit Wijk en Aalburg de dag met een bronzen medaille.

Senioren
In de categorie senioren verloor Sonnema helaas nipt van zijn tegenstander uit Luxemburg, de uiteindelijke winnaar van de open categorie.
Rick had in deze categorie geen herkansing.