donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Pleinen Altena.Net kregen veiligheidscertificaat

25 april 2018 (door AalburgNet)

ALTENA - Surfen op internet is prachtig, maar dat moet dan wel zo veilig mogelijk. (Online) privacy is een groot goed. Het is daarom van belang dat websites goed beveiligd zijn tegen partijen die erop uit zijn om gegevens te onderscheppen. De vier online pleinen van Altena.Net zijn daarom nu stuk voor stuk (extra) beveiligd met een zogeheten SSL Certificaat. 

Zo draagt Mediaplein Altena.Net zorg voor een veilige verbinding voor haar bezoekers. Informatie wordt nu versleuteld verzonden, zodat gegevens onderweg niet onderschept zullen worden. Dat de verbinding veilig is, valt af te lezen aan het webadres dat begint met https:. Wie surft met Google Chrome ziet ook een groen slotje en het woord 'veilig' aan het begin van die regel. (Zie onderstaande foto.) In FireFox ziet de bezoeker, naast uiteraard https:, ook dat groene slotje.

Veilig
De letters SSL staan voor Secure Sockets Layer. Dat wil zeggen dat er een 'beveiligde laag' geplaatst wordt tussen onze servers en de internetbrowser (bijvoorbeeld Chrome of Interet Explorer) van bezoekers. Zo worden de verzonden gegevens beveiligd. Met name login- en betalingsgegevens, denk aan creditcardnummers, persoonsgegevens en wachtwoorden, zijn op die manier safe op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat.

Welkom
De redactie van Mediaplein Altena.Net wenst u een prettig - en vooral safe - verblijf op de 4 online marktpleinen vol met alledaagse dingen over de 21 kernen van Altena.

Wees veilig welkom op Altena.Net, Aalburg.Net, Werkendam.Net én Woudrichem.Net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.