dinsdag 19 maart 2024

Alles over Altena

Extra geld Brabantse boswachters voor toezicht natuurgebieden

24 april 2018 (door WerkendamNet)

REGIO - De Brabantse boswachters krijgen versterking. De provincie trekt de komende twee jaar 2,8 miljoen uit voor extra toezicht in natuurgebieden. Het voorstel hiertoe van de Brabantse ChristenUnie-SGP fractie werd unaniem door de fracties in Provinciale Staten gesteund. “We hebben hier lang en hard aan moeten trekken maar het resultaat mag er zijn! Voor de komende twee jaar kunnen we samen met de natuurorganisaties en Brabants Particulier Grondbezit het toezicht in onze natuurgebieden flink opvoeren,”aldus Hermen Vreugdenhil, fractievoorzitter van ChristenUnie-SGP Brabant.

Om de noodzaak voor extra toezicht te onderstrepen dumpten de boswachters twee weken geleden nog een berg afval voor het provinciehuis. Wij zijn het zat, was hun duidelijke boodschap. “Voor terreinbeherende organisaties is de situatie in het buitengebied zo langzamerhand onhoudbaar  geworden. Agressie tegen toezichthouders, afvaldumpingen, wildcrossen en drugscriminaliteit komen dagelijks voor. De provincie moet de afspraak dan ook nakomen om bij te dragen aan het toezicht in de Brabantse natuur waar wij met elkaar van willen genieten. Dat gebeurt nu en daar zijn wij blij mee,” stelt Vreugdenhil.

Doel
Met de regeling die de ChristenUnie-SGP voorstelde krijgen terreinbeherende organisaties in 2019 en 2020 een extra bijdrage van 17 euro per hectare voor toezicht en handhaving. “Het doel dat we voor ogen hadden is behaald, er komt eindelijk extra steun voor onze boswachters. We zullen er nu voor moeten zorgen dat die bijdrage effectief ingezet wordt en ook na die twee jaar overeind blijft”, aldus Vreugdenhil.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.