zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Oefening en Uitspanning naar Roemenië

20 april 2018 (door AalburgNet)

AALBURG - Na een zeer geslaagde concerttour naar Vietnam begin 2017, heeft Brasband Oefening en uitspanning het reisvirus te pakken. De band heeft van een aantal sponsors van de Vietnam tour een uitnodiging ontvangen om tijdens het Hemelvaartweekend naar Galati in Roemenië te komen om meerdere concerten en workshops te geven.

Galati is de grootste Roemeense havenstad aan de Donau. De stad heeft een koopvaardij- en een marinehaven en de grootste en oudste scheepswerf van Roemenië. Deze industrie heeft ervoor gezorgd dat er ook veel Nederlandse bedrijven hier actief zijn. Woensdag 9 mei gaat O&U per vliegtuig en bus naar Galati.

Programma
Het programma staat al grotendeels vast: Donderdag is het eerste concert op een rondvaartboot op de Donau. Vrijdag wordt de Damen Galati scheepswerf bezocht waar een lunchconcert gegeven wordt. ’s Avonds staat er een concert in het grădina publică park van Galati met de plaatselijke fanfare Valurile Dunarii (Golven van de Donau) op het programma.
Zaterdag wordt er overdag een workshop gegeven aan kansarme kinderen via de Heart of a Child Foundation Galati, in de avond is er een galaconcert in Galati Musical Theatre voor de medewerkers van de sponsoren.
'Zondagavond treden we op tijdens een benefietconcert, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Heart of Child Foundation Galati. Op maandag vertrekken we weer naar Nederland, een onvergetelijke ervaring rijker.'

De reis volgt na een enorm succesjaar, waaraan de reis naar Vietnam zeker heeft bijgedragen. De band laat weten: 'In juli 2017 wonnen we tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in de eerste divisie, en mogen ons hierdoor vier jaar lang wereldkampioen noemen. Alsof dit nog niet genoeg was, werden we in oktober ook nog Nederlands kampioen eerste divisie tijdens de NBK in Utrecht. Opvallend was dat er maar liefst een verschil van 3 punten was met de band op de tweede plaats.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.