maandag 6 december 2021

Alles over Altena

PA-rticipatiepenning Babyloniënbroek voor Margo van Beem

18 april 2018 (door AalburgNet)

BABYLONIENBROEK -  Op 11 april bezocht een delegatie van Progressief Altena (PA) tuin- en landschapsinrichter Margo van Beem en haar man Albert den Dekker. De partij overhandigde Margo de PA-rticipatiepenning, een attentie voor inwoners van de kernen uit Altena die zich op een bijzondere wijze onderscheiden. 

Het gaat de progressieven in dit geval om mensen die op een bijzondere manier verbindend zijn (geweest). PA wil mensen, die gezicht geven aan de samenleving en staan voor zaken als inspiratie, mooi en duurzaam, opzoeken en hun verhalen doorvertellen. Deze mensen krijgen een zogeheten PA-rticipatiepenning.

Vak in het groen
Margo is geboren op Oudendijk en kreeg de liefde voor de natuur met de paplepel ingegeven. Niet zo gek dus dat ze koos voor een vak in het groen. In haar vrije tijd is ze soms actief voor tuinclub Altena, waarvan zo’n 60 mensen lid zijn. Voorheen was ze voorzitter van deze club, maar sinds vier jaar heeft ze deze functie ingeruild voor een functie als penningmeester van natuurbeschermingsvereniging Altenatuur. ‘Ik vind het mooi om zinvol bezig te zijn met en voor de natuur. Met ons landschap en de manier waarop we met onze wereld omgaan. Kinderen het besef bijbrengen dat energie kostbaar is en dat we zuinig moeten omgaan met onze planeet.’ Ze verwondert zich erover hoe weinig kinderen van de natuur af weten. ‘Het is verbazingwekkend dat zelfs in ons landelijke Altena kinderen amper weten welke weidevogels hier leven.’ 

Broekse betrokkenheid
Naast de school is de kerk een belangrijk baken in Broek. ‘Het maakt niet uit of je lid van de kerk bent of niet, je hoort er toch wel bij’, vertelt Margo. Haar twee kinderen doen mee aan het project dat de kerk van Broek samen met Drongelen en Eethen heeft opgezet: het meebouwen aan een kinderdagverblijf in Hirtop, een dorp vergelijkbaar met Babyloniënbroek in Moldavië. Dominee Michiel Vastenhout enthousiasmeerde binnen korte tijd 18 jongeren uit de drie dorpen om mee te doen. Er is veel geld ingezameld en de komende zomer gaan de jongeren aan de slag. ‘Het beeld dat kinderen alleen gamend achter een computer hangen, klopt helemaal niet. Ze hebben de handen uit de mouwen gestoken om geld in te zamelen en gaan in hun vakantie aan de slag voor een ander.’ 

(Foto Progressief Altena)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.