donderdag 28 maart 2024

ZVDO’74 heren nog niet klaar met Aegir

16 april 2018 (door WoudrichemNet)

ANDEL - In de strijd tegen degradatie kregen de heren van ZVDO een van de andere degradatie kandidaten op bezoek, Aegir uit Eindhoven. In de laatste onderlinge wedstrijd werd het 5-7 in het voordeel van ZVDO.

De eerste periode ging vlot van start, maar aan beide kanten kon de aanval niet worden afgerond. Pas na 5 minuten speeltijd (in een periode die 6 minuten duurt) wist Aegir de openingstreffer te maken. Direct daarna kwam ZVDO met een antwoord, maar het was toch Aegir die in de laatste seconde aan het langste eind trok.

Met een 1-2 achterstand werd begonnen aan de tweede periode. De wederom uitstekende keeper Rob Vos kreeg vrij snel een uitsluiting waardoor ZVDO een overtal situatie moest afwenden zonder keeper. In zo'n situatie mag een veldspeler plaats in het doel nemen, maar mag maar 1 hand gebruiken om de bal te stoppen. Aegir wist dit goed uit te spelen en bouwde de voorsprong uit.

In de derde periode opende de bezoekers sterk en wisten de voorsprong met 2 doelpunten te vergrootte naar 1-5. ZVDO herpakte zich en Seppe van der Wielen en de invallende heren 2 speler Casper Robertus wisten de schade te beperken met 2 fraaie afstandsschoten.

Met 3-6 werd begonnen aan het laatste partje. Met nog 3 minuten te spelen en een stand van 4-8 sloeg de vlam in de pan en kreeg een van de tegenstanders de zwaarste uitsluiting in het waterpolo, een UMV 4 wegens slaan. Dit houdt in dat het team die de straf krijgt 4 minuten een man minder heeft. Ook krijgt de andere ploeg een strafworp, maar deze werd niet toegekend. In de laatste minuut zorgden de jeugdspelers Gert de Fijter en Geert van der Garde ervoor dat de stand behouden werd. Helaas was het toen al te laat. ZVDO wist geen gebruik te maken van de laatste 3 minuten overtal situatie en de stand werd 6-10.

Omdat de strafworp niet werd toegekend tekende ZVDO protest aan en moeten de laatste 3 minuten overgespeeld worden. Aegir wilde hier niet aan meewerken en dus krijgt deze wedstrijd nog een staartje.

Volgende week wordt de laatste (reguliere) wedstrijd gespeeld tegen TRB-RES in Tilburg.