dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

CDA Altena vreest ontwrichting woningmarkt door arbeidsmigranten

13 april 2018 (door AalburgNet)

ALTENA - De druk op de woningmarkt in Altena neemt steeds verder toe. Een oorzaak is de groeiende economie maar zeker ook het toenemend aantal arbeidsmigranten. CDA Altena is voorstander van een ‘menswaardige huisvesting’ voor arbeidsmigranten die in Altena werken. De partij meent evenwel: ‘Maar dit moet niet de woningmarkt ontwrichten voor jongeren die ook graag in onze mooie gemeente willen (blijven) wonen.’

CDA Altena stelde om die reden een aantal vragen aan de colleges van Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Een aantal omliggende gemeenten heeft afgelopen week maatregelen genomen, die als doel hebben vestiging van arbeidsmigranten in woonwijken aan banden te leggen.

Het CDA heeft de volgende vragen.
1. Bent u het met ons eens dat de kans groter wordt dat de druk op de woningmarkt in Altena hierdoor extra toeneemt?

Het CDA maakt zich grote zorgen over de mogelijkheid dat reguliere woningen worden gekocht om arbeidsmigranten te vestigen.
Wij weten dat veel inwoners, met name ook jongeren een woning zoeken. Vanwege beschikbaarheid en prijs is dat al heel lastig op dit moment. Wij vinden het ongewenst wanneer dit nog lastiger wordt wanneer woningen onttrokken worden aan de woningmarkt voor huisvesting van arbeidsmigranten.

2. Bent u voor de korte termijn bereid maatregelen te nemen om dit te voorkomen?

3. Heeft u een beeld van de omvang van de problematiek in Altena? Zo ja, Wilt u dat met ons delen? Zo nee, wilt u dit op de korts mogelijk termijn in kaart brengen voor Altena?

4. Bent u bereid in Altenaverband beleidsmaatregelen op te stellen op dit thema?

Lees meer over:

arbeidsmigranten huisvesting
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.