donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

EVM rallyteam onderweg naar Marokko

10 april 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zondag (8-4) gingen twee EUrol Veka Man (EVM) rallytrucks op weg naar Marokko om daar te starten in de tiende  Morocco Desert Challenge.

Zondag 15 april zullen 31 trucks aan de woestijnrace beginnen waaronder de twee EVM trucks.

Afgelopen maanden heeft het team hard gewerkt om de MAN trucks klaar te maken voor deze acht dagen durende rally met in totaal 2.403 kilometer klassementsproeven.

Rally

De “Morocco Desert Challenge”, (ex-Libya Rally),  is sinds zijn ontstaan in 2008 de snelstgroeiende rally/raid in Noord-Afrika. Zoals de naam liet vermoeden ligt de oorsprong van de rally in het land dat de mooiste en hoogste duinen van de Sahara herbergt, Libië. In 2011 kwam als gevolg van de Arabische lente een einde aan het Khadafi-regime. Hoewel de oorlog nu er al enkele jaren voorbij is, is het opnieuw organiseren van een groot internationaal sportevenement er, mede door het negatieve veiligheidsadvies, niet mogelijk. Omdat de rally zoveel meer was dan indrukwekkende duinen zeeën en canyons, besloot de organisatie het evenement “in ballingschap” elders te organiseren. Eerst volgden twee edities in Tunesië en sinds 2013 wordt de rally in Marokko gereden en veranderde de naam van Libya Rally naar Morocco Desert Challenge. De decors veranderden, maar alle andere kenmerken van de rally bleven behouden. Aldus de website Morocco Desert Challenge.

(Foto EVM)

Lees meer over:

sport Rally EVM Morocco Desert
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.