vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

'Complexe, maar goede brandweertoets' voor 19 brandweerteams

8 april 2018 (door WoudrichemNet)

WIJK EN AALBURG / GENDEREN / ALTENA: De zogeheten 112-vaardigheidstoets van gewestelijke brandweerteams werd zaterdag georgniaseerd door de brandweerteams uit Wijk en Aalburg en Genderen. Er deden 19 teams mee aan de test onder auspiciën van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. (ABWC). 

In Genderen traden de teams van brandweer van Almkerk, Dussen 3, Fijnaart, ‘s Gravenmoer, Standdaardbuiten 2, Steenbergen, Werkendam, Woudrichem, Zevenbergen, Zundert tegen elkaar in het strijdperk.

In Wijk en Aalburg streden Waalwijk, Werkendam, Dinteloord, Halsteren, Hilvarenbeek, Hoeven, Oisterwijk, Steenbergen, Roosendaal om de hoogste podiumplek.

Noodlanding
Het scenario in Genderen was een helicopter van DHC Vliegbasis Gilze-Rijen die een noodlanding maakte in een weiland bij een geitenhouderij. Het hefschroefvliegtuig had een brand aan boord. Door deze onvoorziene noodlanding vond op het terrein een ongeval plaats. De boer schrok zo van het plotselinge lawaai van het Defensie-toestel dat hij onder het wiel van een rijdende tractor terecht kwam. De aanhanger achter de tractor was geladen met hooibalen. Een complexe situatie waarmee met verschillende factoren gerekend moest worden.

Almkerk
Brandweerteam Almkerk reageerde na afloop: 'Door de grootte van het object en de verschillende aandachtspunten was dit een moeilijke, maar hele goeie toets. Team Almkerk heeft hard gewerkt en een vierde plaats behaald! Helaas net naast het podium en daarom ook niet door naar de volgende ronde. Volgend jaar beter! Top gedaan mannen!!'

(Foto Koninklijke Luchtmacht - Apache gevechtshelikopter)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.