donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Bewoners Veldstraat opgelucht over resultaten bijeenkomst

6 april 2018 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De bewoners van de Veldstraat in Wijk en Aalburg, waar ook plannen bestonden voor huisvesting van arbeidsmigranten, zijn opgelucht na de toezegging van burgemeester Naterop eerst nieuw beleid te gaan maken en tot die tijd geen besluiten te nemen over initiatieven of vergunningsaanvragen voor bedoelde huisvesting.

Een aantal weken geleden werden de bewoners van de Veldstraat opgeschrikt door de voorgenomen plannen Patrcik Burgers, eigenaar van The Beef Company B.V., om in samenwerking met uitzendorganisatie Covebo in het bedrijfspand aan de Veldstraat 16a woonruimte te bieden aan 25 arbeidsmigranten. De plannen leidden tot veel onrust onder de bewoners aldaar. Deze zijn van mening dat een dergelijk groot aantal arbeidsmigranten niet past bij het 'rustige karakter' van de straat. Daarnaast is de locatie als gevolg van zijn ligging niet geschikt voor de geplande huisvesting. De bewoners zeiden eerder unaniem nee tegen deze plannen

Donderdagavond (5-4) was er een bijeenkomst in Veen op uitnodiging van actiegroep Wielstraat en omgeving. Hier werd het huisvestingsthema besproken in een 'open en prettige sfeer'. Tijdens deze bijeenkomst deed Naterop de toezegging geen besluiten te nemen over huisvestingsaanvragen voor arbeidsmigranten voordat er nieuw beleid is.

De bewoners van de Veldstraat zijn uitgenodigd om mee te praten in een werkgroep die dit beleid mede gaat vormgeven.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.