donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

GSW Altena verbindt mensen door AanKlopPunten

4 april 2018 (door WoudrichemNet)

ALMKERK/REGIO - Het GSW-netwerk kwam dinsdag (3-4) bij elkaar bij Rabobank Altena in Almkerk. Doel van die middag was, het nadenken over: Vinden en verbinden voor welzijn'. Het GSW-gedachtengoed nam inmiddels een behoorlijke vlucht en het team wilde graag iedereen updaten over de laatste ontwikkelingen. Het AanKlopPunten-plan is de jongste loot aan de GSW-boom.

Het AKP-plan ontstond in het zogeheten Vitaal Altena-project. Het Rabobank Projectenfonds gaf vorig jaar hiervoor al een budget. Kartrekker Autje van der Lee: 'We wilden samen aan de slag om dit ook verder en met iedereens input uit te rollen.' Het nieuwe AKP-plan werd deze middag niet alleen gepresenteerd, maar ook het daarbij horende netwerkembleem werd overhandigd aan de nieuwe gemeente, vertegenwoordigd door burgemeester Fons Naterop en Joan Wassink namens Rabobank Altena.

Naastenliefde
De middag startte met het voorlezen van een vers uit de bijbel over naastenliefde: 1 Korinte 13. Daarna volgde een introductie en werd de aanwezigen een eye opener aangeboden middels een oude film over De Biesbosch in het kader van samen sterk, samen doen. Autje over de parallellen: 'Daar immers liggen al onze roots en dit zit in onze genen'.

Vervolgens werden de nieuwe GSW-bestuursleden voorgesteld zijn de Peter van der Ven, Arie Cornet en Margret van Wijk. Zij vertelden waarom ze graag een bijdrage leveren aan Stichting GSW.
Na een korte pauze starte het zogeheten doe-deel. Verdeeld in verschillende groepen gingen alle deelnemers aan de slag met de elementen rood: denktank, blauw: speeddate en wit: intuitief schilderen, respectievelijk begeleid door Annelies Kraaij, Esther van Dijk en Annette Bezemer. Het geschilderde paneel werd samengevoegd en als cadeau overhandigd aan de nieuwe gemeente Altena. De wethouders Renze Bergsma, Pim Bouwman en Matthijs van Oosten namen deze hartelijk in ontvangst. Het werk krijgt een plek in het nieuwe Altena.

- De tekst loopt door onder de foto. - 

Aankloppunten
De kartrekker van GSW Altena ziet ‘hulp niet als product wat je aanschaft, maar het is iets wat we samen delen’. Autje maakt zich sterk voor een netwerk van aankloppunten. Regionaal, maar ook landelijk. GSW is al zo’n aankloppunt waar mensen terecht kunnen voor welke hulpvraag ook.
Het netwerk van Aankloppunten (AKP) wordt georganiseerd voor en door de samenleving en wordt gedragen en gecoördineerd door Stichting GSW Altena.

Reacties
De reacties van de aanwezigen waren positief. Van 'gaaf!' tot 'Stoer! en 'Zinvol'. Maar ook: 'We hebben elkaar ontmoet en kunnen verder met deze nieuwe verbindingen'. Autje in een terugblik: 'Het was een inspirerende middag en menigen nam een behoorlijke positieve boost mee naar huis. Dank aan een topteam die het super goed deed. De resultaten waren heel bijzonder.'

(Foto's GSW Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.