zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

CDA Werkendam bezorgd om huisvesting gebruikers brandweerkazerne

28 maart 2018 (door WerkendamNet)

DUSSEN - CDA Werkendam wil van het college weten wat er straks met de verenigingen gebeurt die gebruik maken van de huidge, voor sloop bestemde, brandweerkazerne. Het gaat om de lokale carnavalsvereniging, de EHBO en Dussoos.

In mei 2017 werd door de raad een voorbereidingsbesluit genomen de brandweerkazerne te slopen en een nieuwe te bouwen. De brandweerpost in Dussen is verouderd, niet geïsoleerd en verkeert in dermate slechte staat dat een nieuwe kazerne gebouwd moet worden.

Tijdens een CDA-onderzoek naar bouwlocaties voor carnavalswagens enkele weken terug, bleek dat de kazerne niet alleen gebruikt wordt door de brandweer. Naast de carnavalsvereniging die vanaf september tot februari de bijgebouwen behuizen, maakt ook Dussoos met ongeveer 50 kinderen elk weekend gebruik van de brandweerkazerne. Ook de EHBO, waar jaarlijks 70 mensen hun herhalingscursussen volgen, gebruiken deze locatie.

Schakel

Het CDA vindt de verenigingen binnen Werkendam erg belangrijk. ‘Verenigingen met al hun vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Daar leren bijvoorbeeld jongeren samen te werken, om te gaan met teleurstellingen, respect te hebben voor gezag en verantwoordelijkheid voor de vereniging. Vrijwilligers, mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een ander, vormen een onmisbare schakel in binding en leefbaarheid van onze dorpen’.

Het CDA maakt zich zorgen om de verenigingen die gebruik maken van de kazerne en wil graag weten hoe er door het College met deze verenigingen wordt omgegaan. Afgelopen week werden vragen gesteld over een contact tussen de Dussoos en de gemeente. ‘Wij zijn benieuwd naar de antwoorden. Verder willen wij graag weten of er al sprake is van overleg en of er al oplossingen zijn voor de huisvesting van deze verenigingen in Dussen.’

Lees meer over:

Brandweer cda carnaval
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.