woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Veiling voor Vlinderkind brengt 5500 euro op

27 maart 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zaterdagavond 24 maart organiseerde Muziekvereniging Kunst Na Strijd de veiling met muziek Kunst voor Vlinderkind. De opbrengst van de veiling kwam volledig ten goede aan Stichting Vlinderkind. De avond bracht 5500 euro op.

Het evenement startte met de verkoop van schilderijtjes van de schoolkinderen van ’t Ravelijn en Eben Haëzer uit Woudrichem. Zij hadden onder leiding van lokale kunstenaars een schilderijtje gemaakt met als thema het beroemde klassieke muziekwerk van Mussorgsky: “Schilderijen van een Tentoonstelling”. Kunst Na Strijd opende de avond met “New Baroque Suite”, een klassiek werk met swingende elementen.

Veiling
Daarna volgde het eerste gedeelte van de veiling onder leiding van Jaap Hartman. Hoewel de zaal even moest opwarmen, kwamen de biedingen al vrij snel goed los. Ook werden schilderijtjes van schoolkinderen geveild en enkele grote werken die door een hele klas zijn gemaakt. Ook deze kunst leverde mooie bedragen op. Er werd af en toe flink tegen elkaar op geboden.
Na “Danse Macabre” (bekend van het Spookslot in de Efteling) volgde het tweede deel van de kunstveiling. Hier werden ook twee foto’s geveild die zijn gemaakt en gesigneerd door Thom Hoffman, evenals twee door de acteur gesigneerde boeken. 

Fooienpot
Erik in ’t Veld, initiatiefnemer van het hele project, reikte de cheque met het bedrag van 5000 euro uit aan Wim Kant, penningmeester van de muziekvereniging. Door enkele giften en bijtellen van de “fooienpot” bij de uitgang steeg dit bedrag naar 5500 euro.

(Foto Corrie Verstappen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.