vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Eerste kievitsei in Altena een feit

26 maart 2018 (door AalburgNet)

EETHEN - De vondst van het allereerste kievitsei in het Land van Altena is dan eindelijk een feit. Het werd vandaag gevonden door Altenatuur-vrijwilliger Joost Dekker (foto onder), die er samen met zijn echtgenote Els al een tijdje naar gezocht had. De vondst is erg laat, want vorig jaar werd het eerste ei van het seizoen al op 11 maart gevonden. De late, extreem koude vorstperiode zal daar zeker debet aan zijn. Aldus Altenatuur.

Het is een nestje met nog maar één eitje erin dat ligt op een akker in de buurt van Eethen. Met de vondst is het nieuwe seizoen daadwerkelijk van start gegaan. Want ook het tweede nest werd vandaag gevonden, dat zelfs al een voltallig nest is met vier eitjes.

Jubileum

Dit jaar bestaat de Weidevogelbescherming twintig jaar en daar gaat natuurbeschermingsvereniging Altenatuur uitgebreid bij stilstaan met het feestelijke Weidevogelfestival Altena op zaterdag 16 juni op het terrein van Fort Giessen waarbij tal van organisaties betrokken zijn. Want de  weidevogelbescherming in dr streek zit in de lift. Altenatuur: ‘De sleutel tot het succes is de toenemende samenwerking tussen alle direct betrokken partijen zoals enthousiaste agrariërs, ANV Altena Biesbosch, het Brabants Landschap, loonwerkersbedrijven, gebiedscoördinator Meeuwis Millenaar en tal van andere organisaties waardoor het fenomeen een ‘streekproduct’ is geworden.’

(Foto’s Altenatuur)

Lees meer over:

weidevogels Altenatuur kievitsei
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.