vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Aftellen voor Dorpsraad Giessen-Rijswijk

23 maart 2018 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - RIJSWIJK: Per 1 april 2018 heeft Giessen-Rijswijk een Dorpsraad. Deze Dorpsraad is voortgekomen uit de Stichting Eén-Giessen/Rijswijk, die al ruim 10 jaar actief is in de dorpen Giessen en Rijswijk.

Het hoofddoel van deze stichting was vooral het creëren van een nieuw centrum tussen Giessen en Rijswijk en daarmee ruimte scheppen om de leefbaarheid van de dorpen op peil te houden. Voor deze centrumplannen, met winkels en woningen, is inmiddels groen licht en ze zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Hierdoor worden de dorpen Giessen en Rijswijk ook fysiek met elkaar verbonden.

In de afgelopen jaren zijn de voetbal- en de Oranjeverenigingen samengegaan en zijn de basisscholen gefuseerd en gehuisvest in de nieuwe brede school.

Binnen het bestuur van de stichting vonden veranderingen plaats en de stichting zal de rol van Dorpsraad uitbouwen. 

Leefomgeving

Als Giessen en Rijswijk per 1 januari 2019 opgaan in één gemeente Altena is het belangrijk om de leefgemeenschap van Giessen en Rijswijk als één te zien. Met een goed functionerende Dorpsraad ontstaan er mogelijkheden om samen met de gemeente de eigen leefomgeving te bepalen.

Lees meer over:

dorpsraad Altena fusie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.