zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Koor Van Alles Wâ heeft nieuwe dirigente

21 maart 2018 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Het koor van Alles Wâ uit Andel zocht en heeft gevonden. Na het snelle vertrek van dirigent Bas de Ruyter ontstond er een vacature. Inmiddels trad  de nieuwe dirigente aan: Sabine Bakker uit Sleeuwijk.

Het koor laat weten: 'Een muzikaal en enthousiaste jonge vrouw die het met ons wel ziet zitten. Wat wel lastig is natuurlijk dat we elkaar moeten leren kennen en de liedjes oefenen die voor haar allemaal nieuw zijn en de manier waarop wij ze zingen zal ook onder haar leiding vast anders worden, wat een logisch gevolg is, omdat een dirigent zijn/haar eigen invulling daar aan geeft.'

Door de wissel gaat zaterdag 14 april “Vrienden van “Van alles Wâ” niet door. 'Omdat wij vinden dat we de tijd moeten nemen om het repertoire opnieuw of aangepast in te studeren en we graag goed voor de dag willen komen. We hopen wel op de Aelsdag al zover te zijn, want dat is een maand later. Op zaterdag 1 september zingen we ’s middags  in De Notenhoff.'

Tekort
Zoals zo vele koren in de omgeving, kampt ook Van Alles Wa met een tekort aan mannelijke zangers, bassen en vooral tenoren zijn schaars. Vandaar deze oproep, heb je zin om ontspannen te zingen, je bent welkom. Je hoeft geen geschoold zanger te zijn om je bij het koor aan te sluiten, je leert het vanzelf door naar elkaar te luisteren en mee te zingen. Enige kennis is altijd fijn, maar echt niet noodzakelijk.

Het koor zingt, zoals je van de naam "Van Alles Wâ " mag verwachten een zeer gevarieerd repertoire. ‘Wij repeteren om de maandag van 20.00 tot 22.00 uur. We treden ca. zes maal per jaar op in de regio in bejaardentehuizen, korenfestivals etc. Heeft u belangstelling neemt dan contact op met Willemijn Verhagen telefoon nummer 0639366280 of Maria Hendrix 0681046857.’

Wilt u meer weten over het koor kijk dan op www.andelskoor.nl

De repetitieavonden zijn in de kantine van VV Sparta 30, Neer Andelseweg in Andel.

Lees meer over:

koor dirigent Van alles wa
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.