vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Geslaagde turndag voor W.I.K. in Zundert

19 maart 2018 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (17-3) werd in alle opzichten een topdag voor sportvereniging W.I.K. De twede voorronde vond plaats in Zundert en de acht turnsters namen maar liefst vijf medailles mee naar huis. Anouk van Hemert won goud, Noor Koning zilver en Fenne Vos, Maddy van der Mooren en Emma van Tilborg het brons.

Anouk haar oefeningen op balk en vloer werden mooi en beheerst uitgevoerd. Op beide toestellen haalde zij het hoogste cijfer. Over de pegasus turnde zij twee mooie overslagen. De goede resultaten leverden haar wederom een gouden medaille op.

Ook Isa Hobo draaide een goede wedstrijd. Op vloer turnde zij voor het eerst tijdens een wedstrijd een arabier flikflak. Haar vloeroefening voerde zij goed uit en het leverde haar zelfs het 2e punt op. Ook op de balk liet ze een stabiele en nette oefening zien zonder fouten. Isa eindigde op een knappe 6e plaats in een sterk deelnemersveld.

Benthe Colet, Noor Koning en Sarissa Smulders startten de wedstrijd met een mooie overslag over de kast. Sarissa haalde hier zelfs het tweede punt. Op brug turnden de meiden allemaal erg netjes. Vooral de oefening van Benthe was een plaatje. Noor bleef als een van de weinigen op de smalle balk staan en pakte hiermee punten. Tot slot turnden de meiden een moeilijke vloeroefening waar Noor het hoogste cijfer behaalde. Noor ontving de zilveren medaille, Sarissa werd vijfde en Benthe zesde.

Verrassing
Maddy van der Mooren en Fenne Vos begonnen hun wedstrijd op sprong waar hoge punten werden uitgedeeld. Op brug toonden beide turnsters perfecte zwaaien aan de hoge ligger. Fenne steeg boven zichzelf uit op balk en verdiende hier het tweede punt. Na drie rondes stonden de meiden op plek 7 en 9. Fenne en Maddy mochten hun vloeroefening turnen terwijl de tegenstandsters nog op de lastige balk moesten. Maddy knalde er een geweldige vloeroefening uit waar zij het tweede punt op scoorde. Ook Fenne turnde heel strak. Tijdens de prijsuitreiking kwam de grote verrassing dat er een gedeelde derde plaats was behaald door Fenne en Maddy. Zij mochten samen op het podium plaats nemen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Emma van Tilborg startte haar wedstrijd op balk. Zij turnde super goed met een nieuw element als afsprong, de overslag. Zij verdiende het derde punt op dit toestel. Op vloer turnde Emma de hoogste moeilijkheid met ook een nieuw element, de radslag op één arm. Emma bleef in de tussenstand steeds op de derde plaats staan. Dit hield ze vol met een goede sprong- en brugoefening. Emma mocht ook het podium beklimmen en de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Aanstaand weekend turnen er nog twee selectiemeiden van W.I.K. hun tweede voorronde in Vlijmen.
En dan is het afwachten welke turnsters zich hebben geplaatst voor de meerkamp- of toestelfinale.

Lees meer over:

sport turnen W.I.K.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.