zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Ledenevent 'Eet Aalburg Rond' slaat aan

16 maart 2018 (door AalburgNet)

AALBURG - Ondernemersvereniging Aalburg beleefde gisteravond (15-3) een bijzonder ledenevent. Hoppend van locatie naar locatie werd de jaaragenda afgewerkt onder de noemer 'Eet Aalburg Rond'. Tussendoor deden de leden zich ontspannen tegoed aan een voorgerecht, een buffet en een afsluitend toetje. 

De leden begoinnen de jaarvergadering in 'de huiskamer' bij Jáco's Friture in Wijk en Aalburg, Ruim dertig leden schoven daar aan de soep. Waarnemend voorzitter Peter Vos legde uit dat het bestuur bewust had gekozen voor een andere opzet. 'Elkaar ontspannen ontmoeten' bleek een hoofdgerecht. Ook op het menu stond het betrekken van een groter aantal leden bij de jaarvergadering. Dat kwam alleen niet helemaal uit de verf. Vos spoorde de aanwezige leden aan ook zelf collega-ondernemers uit te nodigen volgende keer en vooral te komen met ideeen en suggesies als het gaat om activiteiten die voor ondernemers interessant zijn. 'We moeten het samen doen.'

Aansluitend aan de soep vertrok het gezelschap in de schoolbus naar Eetcafé 't Vraagteken. De tocht in de nostalgische bus van Verbeek riep herinneringen op aan vroegere schoolreisjes. In Veen liet het gezelschap zich het voorgeschotelde en prima verzorgde buffet goed smaken. In de tussentijd volgde de jaarrede van waarnemend voorzitter Peter Vos en besprak penningmeester Harro de Snoo de cijfers. 

In Genderen werd in Café 't Zwaantje door de leden een enquête ingevuld over de toekomst van OV Aalburg op weg naar één Altena. Een en ander werd omlijst door een ijstoetje. Vervolgens reed de bus het gezelschap terug naar Wijk en Aalburg.

Nieuwe voorzitter
Terug op de uitvalsbasis aan de Markt werd Cilius Vos (rechts) aan de leden voorgesteld als beoogd voorzitter. Na een introductie werd deze bij acclamatie gekozen. Vos gaf aan erg veel zin te hebben in deze functie. Hij gaat graag de uitdaging aan om OV Aalburg de nieuwe gemeente Altena binnen te loodsen. Om die reden was ook de eerder ingevulde enquête van belang. Het bestuur wil graag de visie van de leden kennen. Ciel Vos deed eveneens een beroep op de samenwerking met alle leden. 'We moeten het samen doen.'

Over de nieuwe, frisse opzet bleek iedereen tevreden. 'Leden die er niet waren, hebben echt wat gemist', sprak iemand na afloop.

(Foto's Mediaplein Altena.Net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.