dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Bakkerij Verba winnaar van Brabants Worstenbroodje 2018

12 maart 2018 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK / HANK: Wie wint, mag op aandacht rekenen. Dat is voor Bakkerij Verba uit Sleeuwijk niet anders. Als winnaar van de felbegeerde titel Lekkerste Brabants Worstenbroodje 2018 was de bakker vanmorgen op radio 538 met het Brabants cultureel erfgoed. Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank werd derde. Altena kleurde daarmee het podium.

Bij Edwin Evers vertelde de trotse Christian van de Vegt (Verba) waarom hij op de eerste plaats eindigde. 'Dat komt door de smaak, uitstraling, mooi, geen vuiltje erop, netjes strak, dik, geen open kontjes, geen open naadje.' Dat de lezer - of luisteraar - het maar weet. Dat sloot kennelijk prima aan bij de jury die de aangeboden worstenbroodjes beoordeelde op uiterlijk, vulling, het brood, de beet en vanzelfsprekend de smaak.

Wisseltroffee
Van de Vegt kreeg uit handen van burgermeester Jan Boelee van de gemeente Gilze-Rijen de wisselbeker. 'De beste worstenbroodjesbakker zijn, betekent heel veel worstenbroodjes verkopen', glunderde Bakkerij Verba op 538. De winkel in Sleeuwijk is versierd met slingers en ballonnen. De feestvreugde is er groot. Maar er valt méér te vieren in de regio ...

Derde plaats
Keurslager Ron de Kwant bezette vol overtuiging de derde plaats. Daarmee werd het podium van de worstenbroodjescompetitie een zaak van Altena. De Kwant liet zondag weten: 'Superuitslag van het lekkerste Brabantse worstenbroodje! Zelf de derde plaats en bakker Verba uit Sleeuwijk met ons gehakt op de eerste plaats! Top!!!"

Waar Altena sterk in kan zijn ...

(Foto boven Facebook Bakkerij Verba. Foto rechts Facebook Ron de Kwant.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.