zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Jeugd Sleeuwijk weer onder dak

7 maart 2018 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - De jeugd in Sleeuwijk krijgt een eigen accommodatie op de locatie van de ijsbaan in Sleeuwijk. Enkel de gemeente moet de beoogde doelgroep (12-18 jaar) nu nog wel interesseren voor de accommodatie,

Corine Verweij (PA fractie Werkendam) meldt: 'Het idee werd vanaf het prille begin enthousiast ontvangen. Wethouder Bakker bleef echter behoorlijk in gebreke voor wat betreft de randvoorwaarden, de aanpak en de financiering.' De bestuurder werd daar in de commissievergadering door Progressief Altena zeer nadrukkelijk op gewezen. Ook andere fracties onderschreven het standpunt.

Sociaal Domein
Dat alles leidde tot een raadsvoorstel met een verlaging van het benodigde krediet voor de bouw met 20%, maar nog niet tot een andere dekking voor een deel van het benodigde bedrag en tot een verlaging van exploitatiebijdrage. Bakker wilde het jeugdhonk deels betalen uit de gelden voor het Sociaal Domein. Tevens verhoogde hij de exploitatiebijdrage met 150% ten opzichte van het jeugdhonk dat eerder op de oude Es stond.
Verweij: 'Progressief Altena maakte een amendement om beide zaken aan te passen en kreeg daarvoor, tot frustratie van de wethouder,- steun van de voltallige raad.'

Winst
Ze vervolgt: 'Het jeugdhonk komt er. Dat is het belangrijkste. Dat het minder gaat kosten en niet betaald gaat worden uit het Sociaal Domein is pure winst. Nu moet de wethouder alleen de beoogde doelgroep (12-18 jarigen) nog die in beginsel “bewoond” zal gaan worden door jongeren van 17 jaar en ouder. Wat hen overigens van harte gegund is.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.