zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Meer asbest aangetroffen in ’t Middelpunt

2 maart 2018 (door WerkendamNet)

DUSSEN - De hoeveelheid aangetroffen asbest in ’t Middelpunt in Dussen is groter dan eerder gedacht. De sloop gaan daardoor nog zes weken duren.

Na de eerdere tegenvaller begin februari, waarbij de sloopaannemer asbest aantrof in onder meer de betonnen dakrand van het gebouw, blijkt nu dat op meer plaatsen asbest is verwerkt. Er is asbesthoudend materiaal aanwezig in binnen- en buitenmuren en onder de draagconstructie van de betonvloeren. Een bijzondere situatie die niet vaak voorkomt.

Zorgvuldigheid 
De gmeente laat weten: 'De verdere  sloop van ’t Middelpunt gaan we anders aanpakken. Het komt er op neer dat de sloop in meerdere stappen wordt uitgevoerd, met het nodige handwerk. Tussendoor wordt het asbest steeds apart verwijderd. Dat betekent natuurlijk dat de sloop langer gaat duren en meer geld kost. Maar zorgvuldigheid en veiligheid gaan boven alles.'

Volksgezondheid
Tijdens de asbestsaneringen en sloop is er geen risico dat er asbest vrijkomt en dit gevaar voor de gezondheid op zou kunnen leveren. Het is dan ook niet nodig om buiten het sloopterrein een extra gebied af te sluiten. 

Inmiddels is gestart met nieuwe voorbereidende werkzaamheden. Het plan van aanpak ligt nu ter goedkeuring bij de Omgevingsdienst. Na hun akkoord starten sloopaannemer Van Drunen en Vissers Asbestsanering met het vervolg van de sloop.

Al met al gaan de werkzaamheden dus (nog) veel langer duren dan van te voren was gedacht. Uiterlijk eind april hopen de slopers gereed te zijn met de sloop en kan het terrein vervolgens definitief worden ingericht.

(Foto Google earth)

Lees meer over:

asbest sloop middelpunt
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.