dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Regio omarmt het Kornhuys

26 februari 2018 (door WerkendamNet)

DUSSEN / REGIO: Het Kornhuys kan terugkijken op een fantastische dag. Zondagmiddag (25-2) hield de gelijiknamige stichting een bijzondere benefietmiddag in de Koppelpaarden. Deze bijeenkomst in Dussen werd niet enkel druk bezocht, maar leverde ook een meer dan prachtig bedrag op. Maar liefst 18.000 euro verwisselde van eigenaar en komt ten goede aan het Kornhuys, de nieuwe woonzorgboerderij aan de Korn in Dussen en wordt gebruikt voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes waaronder de tuin. In Het Kornhuys wonen straks negen jongeren met een beperking. 

Om 10.00 uur begonnen, onder aanvoering van Marianne Vos, 25 fietsers in de toch wel bittere kou, aan een tocht van 60 kilometers begonnen. 'Deze bikkels hebben het er prima vanaf gebracht', lasat het Kornhuys weten.

Veiling
's Middags begon de bijzondere benefietbijeenkomst die spectaculaire vormen aannam. De sfeer zat er direct goed in toen Harry Hens als Cor Sage iedereen verwelkomde. De veiling werd onder de bezielende leiding van Johnny Gold een geweldig succes, maar ook Wim van de Heuvel wist al zingend de armen in de lucht te krijgen van de grote groep aanwezigen.

Het is helder. Dussen en omgeving heeft het Kornhuys in de armen gesloten. Yvonne Heuser (raad van toezicht) is blij: 'Het Kornhuys leeft in het dorp!'

Er waren ruim 250 mensen aanwezig en de benefietmiddag bracht voor het Kornhuys het prachtige bedrag op van 18.016 euro. 'Wij zijn bijzonder trots op dit meer dan fraaie resultaat.'

(Foto's het Kornhuys)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.