donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Jeugdorkest Altena geeft voorbereidingsconcert

25 februari 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op vrijdag 13 april reist JA! Jeugdfanfare Altena af naar Drachten om deel te nemen aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK).

Dit Open Nederlandse Fanfare Kampioenschap is een jaarlijks terugkerend amateur muziekkampioenschap voor Fanfareorkesten. JA! heeft zich samen met nóg negen fanfares ingeschreven in de vierde divisie. Deze orkesten spelen hetzelfde werk, Fùzje van Rob Goorhuis. De volgorde van optreden gebeurt door middel van loting. De drie vakbekwame juryleden weten de volgorde van de optredens niet en beoordelen dat wat zij horen vanuit een zogenaamde ‘black box’: een zwarte tent die in het publiek is geplaatst. Hierdoor werken zij onbevooroordeeld.

Concert

Ter voorbereiding op dit kampioenschap hebben de muzikanten van JA! op zaterdagmiddag 10 maart sectierepetities onder leiding van vakdocenten. ’s Avonds geven zij een concert in ’t Rondeel in Woudrichem. Voor dit concert heeft JA! ook brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen onder leiding van Henk van Loon en het B-orkest van Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg Onder leiding van  Kees Treffers uitgenodigd.

Het concert op 10 maart begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.