donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

Double Dussen: De Rooy Hoveniers 2 keer in de prijzen

24 februari 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Kun je een tuin in the pocket hebben? De Rooy Hoveniers wel! Meer dan zelfs. Zaterdag (24-2) werd het bedrijf de trotse winnaar van de vakprijs Tuin Van Het Jaar 2018. Bovendien wonnen ‘de mannen van De Rooy’ de Publieksprijs. Dubbel feest dus. Tijdens de jaarlijkse tuinbeurs Tuinidee in Den Bosch werden de hoveniers uit Dussen eigenaar van deze titels. De Brabanthallen waren het smaakvolle decor waar hun ‘rustgevende, subtiele patiotuin’ bijzonder in de smaak viel.

Ben en Günther de Rooy ontvingen, omringd door hun collega’s, de Vakprijs uit handen van de jury die de patiotuin, aangelegd achter het huis van Hans Boot en Jan van der Sluis in Sleeuwijk, selecteerde uit een zevental inzendingen.

Juryrapport
Het juryrapport was lovend: ‘in deze omsloten tuin kunnen de eigenaren dagelijks in een prachtige, smaakvolle groene omgeving genieten van het buiten zijn, in elk seizoen. Mede door de nieuwe lage ramen is de buiten-binnenbeleving optimaal. Het gevoel ontstaat direct betrokken te zijn bij de tuin. Dat is een grote verdienste van deze hovenier, die het is gelukt een grootse tuin te ontwerpen en aan te leggen op een relatief klein oppervlak. De Rooy Hoveniers heeft dankzij een goede plantenkennis originele keuzes gemaakt en planten in een prachtige compositie op de juiste plek gezet. Wat is er in alle rust veel te beleven en te ontdekken! Het geheel oogt als vanzelfsprekend, dus daar is heel goed over nagedacht. De harmonie in de texturen en kleuren van de verschillende levende en dode materialen maakt deze tuin tot een heerlijke oase.’

Publieksprijs
Het publiek kon eerder stemmen via Facebook. Massaal reageerde men op de inzending van Ben en Günther de Rooy. Nadat de spreekwoordelijke stembussen gesloten waren, bleek de grote meerderheid waarmee het publiek gekozen had voor de Sleeuwijkse patiotuin.
Günther na afloop: ‘Ja, dit is geweldig. Natuurlijk hoop je erop. Maar van tevoren weet je natuurlijk nooit hoe het balletje kan rollen. Ook de andere inzendingen waren bijzonder sterk. De jury had een lastige taak. Ben vult aan: ‘Maar als wij dan met de hoogste eer naar huis gaan …, dat is natuurlijk meer dan prachtig! Wij zijn er heel blij mee. Het is een kroon op ons werk! Complimenten en dank ook aan onze mensen en aan iedereen die op ons heeft gestemd!’

Vakprijs 2014
Door deze mooie waardering wordt het inschikken geblazen op de prijzenplank in het kantoor van De Rooy Hoveniers. In 2014 wonnen de Dussense Tuininspirators namelijk de Vakprijs met hun Woerkumse Eigentijds Klassieke Stadstuin. Ook dit was een initiatief van Branchevereniging VHG.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.