maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Fusiegemeenten ontwikkelen nieuwe huisstijl voor Altena

22 februari 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - WERKENDAM - AALBURG: De nu nog samenwerkende gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn in februari 2018 gestart met de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl. Marianne Sijberden (Woudrichem) en Peter Korsman (Werkendam) ontwikkelen samen de nieuwe vormgeving. In de zomer van 2018 wordt deze gelanceerd, waarna in fasen de implementatie zal plaatsvinden.

De drie gemeenten fuseren in 2019 tot één. In het verleden werd een tijdelijk logo ontworpen dat de samenwerking tussen de drie aparte gemeenten uitdrukte. Omdat deze vanaf 2019 niet meer samenwerken maar gefuseerd zijn, is een nieuw logo gewenst.

Onderzoek 
Van belang is dat de nieuwe huisstijl de identiteit van de regio weerspiegelt. Binnenkort start daarom een onderzoek onder verschillende groeperingen en medewerkers van de drie gemeenten. Individuele inwoners die het interessant vinden om hieraan mee te doen, kunnen dit per e-mail laten weten: communicatie@woudrichem.nl.

Circulaire economie
Bij de invoering van de nieuwe huisstijl houden de gemeenten rekening met de voorraad beschikbare middelen en materialen. “Als er bijvoorbeeld nog heel veel pennen zijn, maken we eerst de pennen met de oude huisstijl op. Pas daarna bestellen we pennen in de nieuwe huisstijl”, aldus de Huisstijlwerkgroep. Het streven is dat er zo min mogelijk voorraad overblijft. Voor het materiaal dat toch overblijven, wordt een nieuwe bestemming gezocht.

(Foto archief Woudrichem.Net)

Lees meer over:

Altena fusie logo huisstijl
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.