zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kindercentrum Camelot gaat ‘jongleren in het verkeer’

19 februari 2018 (door AalburgNet)

GENDEREN - Vandaag (19-2) starrtte Kindercentrum Camelot uit Genderen met het thema: Jongleren in het verkeer! Dit valt samen met de actieweek van de gemeente Aalburg.

Nog maar al te vaak komt het voor dat ouders of verzorgers hun kinderen ‘los’ vervoeren in de auto. Kinderen zitten soms niet in het (juiste) autostoeltje en gordels worden te weinig gebruikt. Jaarlijks raken honderden kinderen gewond doordat ze zonder gordel reizen. Zelfs een aanrijding met lage snelheid kan dan al ernstige gevolgen hebben.

In de week van 19 tot en met 23 februari 2018 besteden kinderopvanglocaties en basisscholen in de gemeente Aalburg aandacht aan veilig vervoer van kinderen in de auto, op de fiets én te voet. 

Bewustmaken

Het doel van deze actie is: ouders en andere opvoeders bewustmaken van hun verkeersgedrag én tips geven voor veiliger vervoer in de auto (altijd de gordel om, zelf het goede voorbeeld geven én kinderen in het juiste stoeltje) op de fiets en te voet.

Kindercentrum Camelot: ‘Ouders en anderen die kinderen vervoeren, krijgen tijdens de actieweek informatie over dit belangrijke thema. Zo proberen we gezamenlijk ons gedrag in het verkeer te verbeteren.’

(Foto Kindercentrum Camelot)

Lees meer over:

kindercentrum Camelot verkeer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.