zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

'Bewegen, Cultuur en Muziek' gaat Altena verbinden

15 februari 2018 (door AalburgNet)

AALBURG - Op maandag 12 februari lieten de wethouders Paula Jorritsma, John Bakker en burgemeester Fons Naterop aan de verzamelde pers weten wélke activiteiten het komend jaar georganiseerd worden in aanloop naar één gemeente Altena. De missie van de drie gemeenten is om alle 21 kernen de komende periode aan elkaar te verbinden via het thema 'Bewegen, Cultuur en Muziek'.

Deze evenementen worden door een aantal stichtingen en verenigingen uit Altena georganiseerd, te weten Jeugdfanfare Altena, Altena Brass, Collegium Altena, Altena Road Runners, Poezie Altena en Maaike Versteeg.

Oproep
De aanleiding voor het organiseren van deze activiteiten was een aantal initiatieven dat werd ingediend door verschillende inwoners. Zij vonden dat er gezamenlijk afscheid moest komen van de drie gemeenten op weg naar een Altena. De gemeenten omarmden, naar hun zeggen, deze initiatieven en deden een oproep gedaan aan alle verenigingen en stichtingen om mee te denken aan de invulling van deze activiteiten. De aanwezige groep gaf daar gehoor aan en gaat met het programma aan de slag.

De insteek hierbij is dat “Cultuur en Bewegen de sociale cohesie van Altena bevorderen. Inwoners identificeren zich met locaties, hebben voorkeur voor disciplines en willen kunnen proeven van het nieuwe en genieten van het bestaande."

Tijdspad
Wat ging er aan vooraf? De gemeenten ontvingen in de loop van 2017 verschillende initiatieven van inwoners ter introductie van nieuwe gemeente. Een overzicht: 

  • September 2017 - Oproep aan alle inwoners met Altenabrede initiatieven.
  • Oktober 2017 - In kaart brengen en koppelen van verschillende initiatieven.
  • December 2017 - Eerste overleg met initiatieven op weg naar de organisatie van verschillende evenementen op het gebied van Cultuur, Muziek en Bewegen in Altena.
  • Februari 2018 - Verschillende initiatieven delen programma, data en begroting met gemeente.
  • April 2018 - Uitgeven Passe Partout aan inwoners van Altena.

Alle inwoners uit Altena ontvangen begin mei meer informatie over alle evenementen die georganiseerd gaan worden. Mensen weten dan precies welke evenementen waar en wanneer georganiseerd gaan worden en of dat er een bijdrage wordt gevraagd of niet.

Agenda
De komende periode worden de definitieve data van de verschillende evenementen samen met de werkgroepen vastgesteld. Hieronder alvast een overzicht.

Juni: evenement rondom bewegen in combinatie met poëzie.

21,22,23, 28, 29 en 30 juni: Ruben van Altena door De Stuiter

14 en 15 juli: Slag om Altena door Erfgoed Altena

November: optreden Luchtmachtorkest

November: Messiah van Handel door Collegium Altena

Januari 2019: Welkomstconcert nieuwe gemeente door Altena Brass en Jeugdfanfare Altena

Informatie
Wie op de hoogte wil blijven, houd vooral de website en de social mediakanalen van Altena 2019 in de gaten. Daarnaast publiceert men met regelmaat berichten op de gemeentepagina’s.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.