donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Sportfondsen Andel zegt exploitatie AquaAltena op

15 februari 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Sportfondsen Andel, beheerder van AquaAltena in Andel, heeft de gemeenten Woudrichem en Aalburg laten weten dat het per 1 januari met de exploitatie van het zwembad 2019 stopt en heeft de huur- en exploitatieovereenkomst formeel per die datum opgezegd. Ondanks een extra bijdrage voor het beheer en een subsidiebijdrage, krijgt Sportfondsen Andel de exploitatie van het zwembad niet rond. Het personeel van het zwembad is over deze situatie geïnformeerd.

Voor de vaste gebruikers van het zwembad verandert er voorlopig helemaal niets. Deze kunnen in elk geval in het seizoen 2018-2019 tegen de huidige voorwaarden gebruik blijven maken van het binnen- en buitenbad.

Aanbesteding
Om te zorgen dat de exploitatie van zwembad AquaAltena ook na 1 januari 2019 doorloopt, zal er een aanbesteding van de exploitatie moeten plaatsvinden. Vereiste bij deze aanbesteding is dat de toekomstige exploitant het huidige personeel over neemt, abonnementen door laat lopen en de activiteiten van de verenigingen die nu van AquaAltena gebruik maken onderdak biedt.

In het tweede kwartaal van dit jaar krijgen de gemeenteraden van Woudrichem en Aalburg de uitgangspunten voor de aanbesteding ter besluitvorming voorgelegd. Als alles goed gaat, kan de exploitatie in het derde kwartaal worden gegund.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.