vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Oplopende schulden? Vroeg Eropaf Altena helpt!

8 februari 2018 (door AalburgNet)

AALBURG - Het aantal huishoudens met problematische schulden stijgt. Dat is ook in Altena het geval. Regelmatig komt het voor dat mensen te lang wachten met het vragen om hulp bij de gemeente. Het gevolg is dat de omvang van hun schulden verder oploopt, waardoor het nog moeilijker wordt om snel een oplossing te realiseren. De gemeenten  Aalburg, Werkendam en Woudrichem willen mensen met schuldproblemen graag in een vroeg stadium helpen en daarom is er nu Vroeg Eropaf Altena.

De gemeenten richten zich in eerste instantie op huurders van woningcorporaties, die twee maanden of langer huurachterstand hebben. Om te voorkomen dat de schulden verder oplopen en dat de deurwaarder op de stoep komt te staan, krijgt de huurder huisbezoek van vaste medewerkers van Juvans of Trema.

Oplossing
In dat gesprek adviseren de medewerkers om bij de gemeente schuldhulpverlening aan te vragen Zo’n aanvraag kan worden ingediend bij het Aalburg Loket of bij Loket Altena. Als de huurder niet thuis is of niet opendoet, komt de medewerker van Juvans of Trema binnen enkele dagen terug. Dat kan ook ’s avonds of op zaterdag. Deze benadering noemen de gemeenten Vroeg Eropaf Altena. Het doel is: hoe eerder er hulp is, des te gemakkelijker is het om tot een oplossing te komen.

De drie gemeenten tekenden hiertoe, samen met de wooncorporaties Woonlinie, Meander,  woonstichting Altena, Trema Welzijn en Juvans, een convenant.

(Foto boven: Betrokken partijen ondertekenen de overeenkomst - Foto Altena 2019)

Lees meer over:

Altena schulden vroeg eropaf
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.