vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Asbest aangetroffen bij sloop 't Middelpunt - UPDATE

31 januari 2018 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Bij de sloop van het voormalige -54 jaar oude - Dorpshuis 't Middelpunt in Dussen is asbest aangetroffen. Het karwei aan de Wilhelminastraat startte maandag 29-01 jl.

De werkzaamheden werden dezelfde dag nog stilgelegd en er werd een nader onderzoek ingesteld. Naar verwachting wordt vandaag (31-1) helder of en hoeveel asbest er in de gebruikte materialen zit.

Als er inderdaad asbest in het oude dorpsgebouw zit, zal er gesaneerd gaan worden. 

Naar bekend zijn er géén asbestdeeltjes vrijgekomen. 

Verwijderen
De rijksoverheid meldt: 'Asbestvezels kunnen na langdurige blootstelling leiden tot levensgevaarlijke ziekten. Zolang asbest vastzit in ander materiaal is het niet per se gevaarlijk. Het wordt een risico voor de gezondheid als de asbestvezels vrijkomen en kunnen worden ingeademd. Bijvoorbeeld bij sloopwerkzaamheden. Daarom wil de overheid blootstelling aan asbestvezels voorkomen. Zo moeten gecertificeerde bedrijven asbest verwijderen als dat een risico vormt.'

UPDATE - Inmidels is duidelijk geworden dat een aantal platen, aangetroffen tijdens de sloop, asbest bevat. Deze zullen worden verwijderd door een gecertificeerd bedrijf. Al met al loopt de sloop een week of drie vertraging op.

(De sloop van dorpshuis 't Middelpunt is “toch een historisch moment!!”, zegt de maker van de foto Ron Schalken uit Dussen op Twitter.)

(Foto onder Google Streetview - Historie. Zoals het was.)

Lees meer over:

asbest sloop middelpunt
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.