woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Voorleesfeest in de Teerkamer levert mooie winnaars op

26 januari 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - REGIO: Op woensdag 24 januari vonden de voorrondes van de 23e editie van de  Nationale Voorleeswedstrijd plaats in de Teerkamer in Woudrichem. Maar liefst acht scholen streden dit jaar om de Trofee van het Woerkums Literair Café én om een plaats in de halve finale.

Het café was afgelopen woensdagavond gezellig gevuld met kinderen, ouders, juffen en meester van de verschillende basisscholen uit Altena. Ook Altena TV was aanwezig om het voorleesfestijn op beeld vast te leggen.De presentatie was in handen van Lizzy van Pelt. Na het voorlezen van hun prachtige verhalen was het spannend wie van de acht voorleeskampioenen in de prijzen zou vallen. 

Winnaars 
Vanuit elke Altena-gemeente werd door de jury een winnaar gekozen. Voor gemeente Aalburg is dit Eline de Haan uit groep 8 van de PW Alexanderschool. Ook Saar Buiks uit groep 7 van de Eben Haezer uit Woudrichem ging er met een prijs vandoor. De winnaar van de felbegeerde Trofee van het Woerkums Literair Café 2018 is Benjamin Moes uit groep 7 van De Morgenster in Sleeuwijk.

Volgende ronde
De winnaars zijn door naar de volgende voorleesronde die plaats vindt op 24 maart in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Zijn nemen hier deel aan de halve provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Lees meer over:

wedstrijd voorlezen Teerkamer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.