vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Geen tuintegeltax maar subsidie van het Waterschap

25 januari 2018 (door WerkendamNet)

REGIO - Verenigingen, stichtingen en/of Inwoners die 'klimaatbestendige' maatregelen treffen in hun tuin, huis of straat, wil Waterschap Rivierenland een handje helpen door een subsidie. Dus geen tuintegeltax voor wie dat allemaal niet doet, maar een financiele bijdrage voor wie wel de handen uit de mouwen steekt.

'Het klimaat verandert: hoosbuien en langere perioden van droogte zullen vaker voorkomen. Daar moeten we ons op voorbereiden', laat het Waterschap weten. 

Vanaf 1 januari 2018 kunnen inwoners van het rivierengebied subsidie krijgen van Waterschap Rivierenland als ze maatregelen treffen die hun tuin, huis of straat klimaatbestendig maken. Denk daarbij aan vervanging van tuintegels door planten, plaatsing van een regenton, het aanbrengen van waterdoorlatende verharding in de tuin of de aanleg van een groen dak. Inwoners die daarbij met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld in een bepaalde straat, wijk, vereniging of stichting, kunnen extra subsidie krijgen.

'Met elkaar zorgen we zo voor een rivierengebied dat goed voorbereid is op weersextremen als droogte, hitte en hoosbuien. Een uitdaging waar iedereen een bijdrage aan kan leveren.'

Meer informatie over de subsidieregeling staat op: www.waterschaprivierenland.nl/klimaatactief

Tuintegeltax
De drie wethouders van Aalburg, Werkendam en Woudrichem presenteerden vorig jaar hun Beleidsvisie riolering en water en daar was de 'tuintegeltax' een onderdeel van. Kort gezegd: wie veel tegels of beton in zijn tuin heeft en minder groen, dan wordt minder hemelwater afgevoerd en betaal je. Er kwam veel protest op het voornemen. Het plan is inmiddels van tafel. De term bleef ... Het werd zelfs style-woord van 2017.

Lees meer over:

subsidie tuintegeltax klimaat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.