dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

BKA blijft verbinden, netwerken en kennis vergaren

22 januari 2018 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - In de rij van de vele nieuwjaarrecepties in de regio schoof ook BedrijvenKring Altena aan. De leden kwamen bij elkaar in Brasserie Boven de Rivieren in Sleeuwijk. Bij monde van voorzitter Jan van Helden liet BKA weten zich komend jaar beter te gaan profileren in de transitie naar één Altena. Samenwerken is hierbij van belang, aldus de voorzitter.

Afgelopen jaar stond voor BKA opnieuw in het teken van verbinden, netwerken en kennis vergaren. Van Helden: 'We hadden een aantal bijeenkomsten met onder meer ons jaarlijks BKA-uitje, de ontbijtsessie en kennisbijeenkomsten. Verder hadden we in onze regio een zeer geslaagde spectaculaire BizAwards Altena die ook door BKA werd ondersteund.'

Onderzoek
2018 staat voor BKA opnieuw in het teken van de eenwording van Altena in combinatie met netwerken, verbinden en samenwerken. Voor een juiste invulling hiervan loopt er op dit moment een onderzoek.onder de leden Als interessante netwerkpartners noemde Van Helden onder meer Open Coffee Altena en Businessclub De Buurman. De resultaten van het onderzoekje werden kort gepresenteerd en worden nog verder onder de leden verspreid. Zaken als 'netwerken' en 'samenwerken' werden overigens door de inzenders ondersteund.

Ondernemershuis
Van Helden brak ook een lans voor het Ondernemershuis in oprichting en verwacht hier goede resultaten van: 'Een ondernemershuis als onderdeel van netwerken, verbinden en samenwerken kan worden gezien als een unieke kans en mogelijke manier van samenwerking in deze regio tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. Want naast financiële investeringen is het belangrijk om te blijven investeren in een centraal middelpunt in de regio. Denk hierbij aan communicatie met de overheid, maar ook opleidingen en (het opdoen van) kennis.'

BKA-bestuurder Marc Damen riep de aanwezigen op na te denken over het innemen van een bestuursplek gezien het aantal vacatures. Wie belangstelling heeft kan met BKA contact opnemen.

Het aanwezige gezelschap ging vervolgens over tot de orde van dat moment: het jaarlijkse warm en koud buffet. Het bleef Boven de Rivieren nog lang gezellig.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.